Пречиствателната станция за отпадъчни води – Пловдив вече има Акт 16.

...
Пречиствателната станция за отпадъчни води – Пловдив вече има Акт 16.
Коментари Харесай

Най-големият проект на Пловдив за 70 млн. лева бе въведен в експлоатация


Пречиствателната станция за отпадъчни води – Пловдив вече има Акт 16. Това заяви през днешния ден заместник-кметът Пламен Райчев. 12 членна Държавна приемателна комисия с ръководител инж. Донка Соскова – старши контрольор в РДНСК-Пловдив подписа единомислещо протокола за въвеждане в употреба, като не насочи никакви забележки по обекта.

Пречиствателната станция е най-скъпата част от „ Интегриран план за водите на град Пловдив – Етап 1 “, като цената за модернизацията и доизграждането й е 70 милиона лв. с Данък добавена стойност. Дейностите бяха изпълнени от „ Главболгарстрой Пловдив “.

„ Изказвам задоволството си от качествената работа, която изпълнителите свършиха, по тази причина и през днешния ден нямаше никакви забележки от страна на Приемателната комисия. Строителите съблюдаваха периодите и това е един от обектите, с които можем да се гордеем в този мандат. Пречиствателната станция освен ще даде опция за филтриране на доста по-голям размер отпадни води, а ще има и сериозен екологичен резултат за Пловдив и покрайнината. Тук се заустват отпадните води от Северния колектор, построен преди години, в този момент ще влязат и канализационните води от изграждащия се колектор „ Брезовско шосе-булевард Дунав “. Капацитетът на оборудването е задоволителен да пречисти водите на града, както и на няколко села, през чиито землища минава северния колектор “, съобщи след подписването на Приемателния протокол заместник-кметът Райчев.

Той разясни, че това е най-модерното сходно оборудване в цялата страна, като значително ще бъде обезпечено със лична сила. Метантанкерите в станцията ще създават електричество, с което да се обезпечи половината от нужната за работата на оборудването сила.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР